Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Els hospitals del Servei de Salut han dut a terme més de 60.000 actes mèdics en activitat extraordinària en jornada d’horabaixa d’abril a juliol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els hospitals de la xarxa del Servei de Salut han dut a terme, d’ençà que es va posar en marxa el pla de xoc per reduir les llistes d’espera, un total de 60.351 actes mèdics en activitat extraordinària dels professionals en jornada d’horabaixa.

Des d’abril fins al juliol es varen fer 1.826 intervencions quirúrgiques en jornada d’horabaixa: 35.717 consultes hospitalàries, 6.962 proves diagnòstiques dins les consultes mèdiques i 15.846 proves de diagnòstic per imatge.

Aquest increment de l’activitat extraordinària ha generat una important reducció de les llistes d’espera —sobretot dels pacients que més temps feia que esperaven— gràcies a l’important esforç duit a terme pels professionals sanitaris.

El Servei de Salut invertirà 18.121.037 € en aquest pla de xoc per fer front a les llistes d’espera en atenció hospitalària, amb la intenció de reduir dràsticament les demores per a una intervenció quirúrgica, una consulta amb un metge especialista o una prova diagnòstica generades arran que es paralitzàs l’activitat hospitalària programada a causa de la COVID-19.

L’objectiu contemplat dins el pla de 18 milions d’euros és arribar a un total de 367.100 actes mèdics, ja siguin intervencions quirúrgiques, consultes amb especialista o proves diagnòstiques. En total, es preveu fer 9.202 intervencions quirúrgiques, 155.859 consultes externes i 202.039 proves diagnòstiques.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/09/2022]

[Foto: Gerència d'Atenció Primària de Mallorca]