Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Autoritzen el contracte de subministrament de pròtesis de genoll per un valor estimat de 7,7 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’un dispositiu artificial que supleix les funcions de l’articulació del genoll quan aquesta sofreix danys. El contracte tindrà una vigència de dotze mesos amb possibilitat de prorrogar-la trenta-sis mesos més.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el subministrament de pròtesis de genoll amb cessió d’instrumental per als centres que depenen del Servei de Salut de les Illes Balears, per un valor estimat de 7.786.964 €.

L’any 2019, abans de la pandèmia, es varen implantar 903 pròtesis de genoll a tots els hospitals de les Illes Balears. Es tracta d’un dispositiu artificial que supleix les funcions de l’articulació del genoll quan aquesta sofreix danys, sigui per una fractura o per un procés degeneratiu (artrosi). Hi ha diferents tipus de pròtesi de genoll, que s’han d’adaptar tant a la patologia del pacient com a l’edat, la qualitat òssia i la funcionalitat de l’articulació:

  • Pròtesi total: generalment per a pacients que presenten artrosi o desgast articular.
  • Pròtesi unicompartimental: se solen utilitzar en pacients amb lligaments íntegres i també amb cartílag en bon estat per substituir només una de les dues parts de l’articulació.
  • Pròtesi de revisió: sol requerir més components de manteniment perquè es tracta de substituir una pròtesi prèvia.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per oferir les prestacions i els serveis sanitaris.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/10/2022]

[CS Platja de Palma]