Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut amplia la prestació de productes del catàleg de material ortoprotètic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha atorgat al director general del Servei de Salut l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa per ampliar a l’exercici de 2023 la prestació de determinats productes del Catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears per un import d’1.700.000 €.

Per accedir a la prestació ortoprotètica, l’usuari ha d’adquirir el material prescrit per facultatius dependents del Servei de Salut als establiments que compleixin els requisits establerts per l’Administració competent. A continuació, pot sol·licitar el reintegrament de la despesa mitjançant el procediment establert.

Atès que el cost per adquirir el material ortoprotètic prescrit al pacient és molt elevat, i considerant el desequilibri en l’economia familiar que provoca, el Servei de Salut, per mitjà de la Resolució del director general de 2 de novembre de 2017, va establir un procediment per dispensar als usuaris autoritzats determinats productes sense haver de desemborsar prèviament l’import establert, ja que se’n fa càrrec el Servei de Salut amb la col·laboració dels establiments voluntàriament adherits a l’acord.

Ara s’amplia a 2023 la Resolució de 2 de novembre de 2017 i es determina que les quanties màximes estimades de la despesa són d’1.020.000 € en concepte de pròtesis i de 680.000 € en concepte de cadires de rodes. En total, 1.700.000 €.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/11/2022]

[Foto: Govern de les Illes Balears]