Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El COMIB manifesta la seva preocupació davant de les noves agressions i amenaces a metges a les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La institució col·legial considera inacceptable la violència i les coaccions contra el personal sanitari, per la qual cosa condemna una vegada més aquests fets.

El cas més recent ha conclòs amb la detenció i ordre d'allunyament per al pare d'un infant, per amenaçar de mort a la pediatra que va atendre el seu fill, el passat dia 6 de desembre, a una clínica privada de Palma.

En l'auto d'allunyament queda reflectit que, l'endemà de ser atès l'infant, el pare va telefonar al servei d'atenció al pacient de l'esmentada clínica per denunciar mala praxi i amenaçar amb què, si el seu fill empitjorava "podria matar a la pediatra" que el va atendre. A més, l'auto del Jutjat d'Instrucció núm. 7 de Palma recull que "el dia 9, el denunciat va telefonar al 092 manifestant que el seu fill va quedar ingressat greu a Son Espases i que es personaria a la clínica privada per matar a la pediatra". Aquesta telefonada va mobilitzar una dotació de la Policia Local de Palma, que va personar-se immediatament en el centre sanitari per vetllar per la integritat de la metgessa.

L'altre cas va ocòrrer a un centre de salut d'Eivissa, el passat 28 de novembre, quan una pacient, molt alterada, va agredir verbalment a la metgessa que la va atendre, perquè no va poder receptar-li medicació, ja que no portava la seva targeta sanitària en el moment de la consulta. 

Els dos casos han estat traslladats per les facultatives agredides a l'Observatori d'Agressions del COMIB, que posa a disposició de les víctimes els seus serveis jurídics i de suport emocional.

Observatori d'agressions del COMIB

Davant d'una situació d'agressió, el col·legiat afectat ho pot comunicar a l'Observatori d'Agressions del COMIB, des del qual, juntament amb altres departaments implicats, se seguirà un procediment d'ajuda i suport, d'àmbit personal i també professional i legal.

El COMIB es personarà com a acusació particular en totes les denúncies relacionades amb agressions, psíquiques o físiques, als professionals en l'àmbit laboral i ofereix a tots els metges de Balears assessoria jurídica immediata i directa en aquests casos.

[Font: COMIB. 12/12/2022]

[Foto: Pxhere/ CC 1.0 Domaine public]