Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Presentació de les Normes de certificació dels equips PROA per optimitzar l'ús d'antimicrobians

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquestes Normes, aprovades el desembre de 2022 pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, aconsegueixen el consens de tots els professionals sanitaris i serviran de guia de treball per a la correcta implementació dels Programes d'Optimització d'Ús d'Antimicrobians (PROA), ajudant d'aquesta manera a definir bones pràctiques i aportant els requisits que han de complir els centres. 

Els PROA han estat inclosos en l'estratègia del Pla Nacional de Resistència als Antibiòtics (PRAN) des del seu inici. L'objectiu d'aquests programes és optimitzar la prescripció d'antibiòtics, garantir uns resultats clínics òptims, minimitzar els efectes adversos derivats del seu ús, controlar l'aparició de resistències i assegurar l'ús de tractaments cost-eficaços.

Amb l'objectiu d'unificar criteris, homogeneïtzar indicadors i que tothom pugui fer feina sota els mateixos estàndards, el PRAN ha elaborat amb les societats científiques de l'àmbit hospitalari (SEFH i SEIMC), comunitari (APEap, SEFAP, SEMERGEN, semFYC, SEMG, SEPEAP) i amb la col·laboració de les comunitats autònomes, les Normes de certificació d'equips PROA comunitaris i hospitalaris.

Dia i hora

Les Normes es presentaran en un esdeveniment en línia, obert a tots els professionals sanitaris i al públic en general, que es farà el dia 15 de febrer de 2023, de les 10.30 h fins a les 13.00 h.

Inscripció

Fes clic aquí per inscriure't a la Presentació de les Normes de certificació dels equips PROA.

[Font: Pla Nacional de Resistència als Antibiòtics]

[Foto: Rodrigo Tejeda / Deucoval Forte / CC BY-NC-ND 2.0]