Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

A debat la participació i la coordinació entre administracions en la tercera xerrada del cicle de salut pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació va celebrar, el passat dia 26 de gener a Can Campaner, la tercera xerrada del cicle «La salut pública del nostre futur». La trobada ha comptat amb 69 persones a la sala i 47 en format en línia, entre professionals de salut, associacions de pacients i entitats.

La primera part de la xerrada ha estat dedicada a la participació, en la qual han intervingut Elena Tejera, coordinadora autonòmica d’addiccions de la Direcció General de Salut Pública i Participació, i Rafael Cofiño, tècnic de salut pública del Govern del Principat d’Astúries.

Una de les conclusions del debat ha estat que la participació en salut pública requereix la intervenció i la contribució d’entitats, professionals i institucions interessats en la salut pública, que la salut de la població es troba més enllà de l’àmbit sanitari i que qualsevol política d’un govern ha de recollir aquesta mirada per assegurar la prosperitat de la població.

En la segona part, les ponències i el debat han girat sobre la coordinació entre administracions. El moderador de la taula, Ramon García Janer, cap del Negociat de Zoonosis del Servei de Salut Ambiental de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha assegurat que la coordinació és un eix fonamental en la gestió de la salut pública.

La propera xerrada serà el 9 de març i comptarà amb la presència telemàtica de María Neira, directora del Departament de Salut Pública i Ambient de l’Organització Mundial de la Salut, que detallarà els nous reptes en salut pública, i també la de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, que explicarà el repte de la vigilància en salut pública.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/01/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]