Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Balears passa de ser l’onzena comunitat en esperança de vida el 2015 a Espanya a ser-ne la primera el 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons Eurostat, les Illes són la segona regió d’Europa més longeva després de Còrsega.

En néixer, els habitants de les Illes Balears tenen l’esperança de vida més elevada del país, segons el darrer informe "Esperanzas de vida en España" del Ministeri de Sanitat, que analitza les dades des de l’any 2006 fins a l’any 2020. Segons l’informe, les Balears han passat de l’onzena posició el 2015 a la primera el 2020.

Les dones nascudes a les Balears eleven la seva esperança de vida fins als 86,29 anys, mentre que els homes viuen una mitjana de 81,37 anys. L’esperança de vida mitjana d’ambdós gèneres és de 83,8 anys a les Balears. Al conjunt de l’estat, l’esperança de vida és de 82,2 anys (85 anys en el cas de les dones i 79,5 en el cas dels homes).

Les Balears és també la comunitat autònoma on més gran és l’indicador de vida saludable en néixer. Els habitants de les Illes viuen de mitjana de 80,3 anys amb un estat saludable.

Segons l’informe del Ministeri de Sanitat, després de les Balears, les comunitats autònomes amb una esperança de vida més gran són Galícia (83,6 anys), el País Basc (83,4), Canàries i Navarra (amb 83,3 totes dues).

D’una altra banda, Eurostat indica que els habitants de les Illes Balears són els segons més longeus de tot Europa, després de Còrsega, on els seus habitants viuen una mitjana de 84 anys. Completen els quatre primers llocs de les regions europees en esperança de vida Epiro (a Grècia), amb 83,8 anys, i Umbria (a Itàlia), amb 83,7 anys.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/01/2023]

[Foto: Infosalut / Homes passejant pel carrer / CC BY-NC-ND 2.0]