Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COPIB vol garantir per llei que l'atenció psicològica a les persones sense llar sigui un pilar fonamental de les intervencions generals a la comunitat autònoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu del COPIB és garantir per llei que l'atenció psicològica a les persones sense llar sigui un pilar fonamental de les intervencions generals amb aquest col·lectiu a la comunitat autònoma.

El COPIB es va reunir el passat dilluns 16 de gener amb responsables del grup parlamentari Unides Podem a Balears, per presentar les seves aportacions a la proposició de Llei que pretén fer front i erradicar el sensellarisme a les Illes.

Durant la trobada, es va argumentar que l'àmplia majoria de persones sense llar està afectada psicològicament per successos vitals estressants com ruptures encadenades, traumàtiques i brusques dels seus vincles familiars, socials i laborals. A aquesta situació de fragilitat psicològica, se sumen casos més complicats i extrems de persones afectades per problemes de drogodependència, de salut física i de salut mental.

Tots aquests factors fan que garantir l'atenció psicològica a les persones sense llar sigui imperatiu i, per aconseguir-ho, el document elaborat pels membres de la Junta de Govern del COPIB proposa canvis en la redacció de cinc punts de l'articulat de la proposició de Llei en la qual s'està treballant.

[Font: COPIB. 26/01/2023]

[Foto: Infosalut / Home al carrer / CC BY-NC-ND 2.0]