Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El decret d’accessibilitat crea un Consell per a l’Accessibilitat, que tendrà representació del COIBA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La mirada infermera suposarà comptar amb una perspectiva integral de les persones amb discapacitat.

La vicepresidenta del COIBA ha estat a la presentació del nou decret d'accessibilitat universal en espais d'ús públic per part del Govern de les Illes Balears. Abans de la seva presentació en el Consell de Govern, s'ha presentat a entitats i col·legis professionals la versió final d’aquest nou decret, que recull mesures i requisits per tal que els espais públics siguin practicables, utilitzables i comprensibles per totes les persones de manera còmoda, segura i autònoma.

Aquest decret actualitza el que recull la llei vigent d’accessibilitat universal 8/2017 del 3 d’agost i, entre altres qüestions, contempla la creació d’un Consell per a l’Accessibilitat que comptarà amb representants dels col·legis professionals de metges, psicòlegs i infermeres, entre d’altres.

Des del COIBA s'ha valorat molt positivament aquest fet, ja que suposa que es tendrà compte la mirada infermera en aquest canvi cap a la igualtat de drets en l’accés als serveis públics.

L’accessibilitat va molt més enllà de les barreres arquitectòniques i l'aportació de les infermeres se centrarà en el seu paper fonamental com a professionals de referència en l'àmbit de la salut, cura i atenció integral per a moltes persones amb algun tipus de discapacitat o necessitats específiques. Una cura que a més es té des de diferents àmbits, fet que permet que aquesta qüestió es tracti des d’una perspectiva global. També destaca que s’hagi inclòs normativa relacionada amb l’accessibilitat cognitiva, que a la llei anterior no es recollia.

[Font: COIBA. 25/01/2023]

[Foto: Infosalut / Home al carrer / CC BY-NC-ND 2.0]