Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

S'autoritza la contractació de les obres per a la construcció d'un nou centre de naixements a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu és oferir un entorn segur a les dones amb gestacions de baix risc que desitgen tenir un part desmedicalitzat. El pressupost base de licitació és de 2,1 M€, amb una execució prevista de dotze mesos.

El Consell de Govern ha aprovat la contractació de les obres de reforma de les cases de Son Espases Vell per a la construcció del nou centre de naixements en el recinte de l’Hospital Universitari Son Espases. El pressupost base de licitació és de 2,1 M€, per a un contracte amb una execució prevista de dotze mesos.

L’objectiu d’aquest centre és oferir un entorn segur a les dones amb gestacions de baix risc que desitgen tenir un part desmedicalitzat. El projecte s’emmarca en un model assistencial públic de continuïtat de cures liderat per comares. En definitiva, es tracta d’aconseguir un ambient segur i confortable en el qual la dona sigui la protagonista del part i que garanteixi la seva intimitat i la seva dignitat.

La reforma de l’edifici de les cases de Son Espases Vell té per objecte dotar l’Hospital d’un centre de naixements on es crearan espais tan oberts com sigui possible, que facilitin la comunicació entre les famílies i els professionals. Alhora, aquests espais convidaran a l’intercanvi d’experiències i inquietuds entre les famílies amb el mínim possible de barreres arquitectòniques.

La redacció del projecte i la direcció de l’obra es van adjudicar a l’UTE Soler Herrera Montis. El passat mes de desembre el projecte va ser supervisat favorablement per l’Oficina Tècnica del Servei de Salut. Per tant, el pas següent és iniciar un nou procediment per contractar l’execució d’aquestes obres, que es durà a terme per mitjà d’un procediment obert simplificat d’acord amb la normativa vigent en matèria de contractació de les administracions públiques.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/02/2023

[Foto: Jonny Hunter / Newborn / CC BY 2.0]