Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Can Misses humanitza l'atenció de les víctimes d'agressions sexuals amb la «Sala Amable», pionera a les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En els primers sis mesos de funcionament d’aquest nou recurs, s’hi han atès 39 dones: 33 d’agost a desembre de 2022 i 6 més des de principis d’enguany.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va presentar, el passat dia 22 de febrer, una iniciativa pionera a les Illes Balears que millora l’atenció de les dones víctimes d’agressions sexuals i que aporta una qualitat assistencial més bona en termes d’humanització de l’atenció sanitària.

Es tracta d’un nou espai, denominat «Sala Amable», que s’ubica a la unitat d’hospitalització de Maternitat, i que situa l’atenció de les dones víctimes d’agressió sexual fora de l’entorn d’Urgències, en una àrea dissenyada amb els criteris de la humanització de l’atenció sanitària, el principal objectiu del qual és la protecció de la intimitat de la dona.

La creació d’aquest innovador punt d’atenció forma part del nou Protocol d’atenció de les dones que han patit una agressió sexual, els autors de la qual són la ginecòloga Yanire Navas; el cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, el doctor Rodolfo Moreno, la infermera Raquel Vázquez i la comare Elisa Navarro.

La Sala Amable es va posar en marxa l’agost de 2022 i la novetat, a més del canvi d’ubicació de l’espai on s’atenen aquestes dones, en un ambient càlid, acollidor i privat, i que pretén fugir de l’aparença sanitària, és que el projecte està liderat per comares i infermeres de la Unitat de Tocoginecologia, les quals són les encarregades de la primera atenció i de coordinar les actuacions posteriors amb el jutjat, l’Oficina d’Atenció a la Dona, el Consolat Britànic (en el cas de dones procedents d’aquest país), els ginecòlegs i el laboratori.

Aquests sis mesos, des de la inauguració de la Sala Amable i l’activació del nou circuit, s’ha atès un total de 39 dones: 33 d’agost a desembre de 2022, i sis més des de principis d’aquest 2023.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/02/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum] 

Què en diu la premsa
*22/02/2023 noticiasmallorca.es - Can Misses humaniza la atención a las víctimas de agresiones sexuales con la «sala amable», pionera en Balears.
*22/02/2023 gentedigital.es - La 'sala amable' de Ibiza asiste desde agosto a 39 mujeres víctimas de agresiones sexuales.
*22/02/2023 periodicodeibiza.es - La ‘Sala amable’ de Can Misses ha atendido a 39 mujeres víctimas de agresiones sexuales.