Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Noves tecnologies

L'Hospital de Manacor incorpora la cirurgia robòtica per a la implantació de les pròtesis de genoll

Membres de l'equip de Traumatologia de l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Traumatologia de l’Hospital de Manacor va realitzar, a finals de febrer, les dues primeres cirurgies de pròtesi total de genoll assistides per robot.

La cirurgia protètica de genoll està indicada en pacients amb artrosi avançada del genoll. És una de les cirurgies més practicades als Serveis de Traumatologia i Ortopèdia de tot el món. Actualment, a l’Hospital de Manacor es fan al voltant de 110 intervencions d'aquest tipus a l’any.

L’objectiu és substituir l’os i cartílag desgastat per un implant artificial. És fonamental la precisió quirúrgica per poder implantar al pacient, d'una manera correcta, la mida de la pròtesi adequat per aconseguir una funció del genoll similar a la fisiològica. Segons explica l’equip quirúrgic que ha dut a terme les primeres cirurgies assistides per robot, el sistema permet planificar perfectament el procediment, permet escollir la dimensió exacta de l’implant i ajuda a la col·locació intraoperatòria exacte d’aquest, assolint un perfecte balanç lligamentós i disminuint així els fracassos produïts per errors humans.

La cirurgia robòtica permet també dur a terme, prèviament a l'operació, un mapa virtual de l'anatomia del pacient, amb l'objectiu que el metge conegui l'adaptabilitat i el comportament que tindrà la pròtesi de genoll després de l'operació. L’objectiu final de la cirurgia robòtica a la pròtesi de genoll és millorar els resultats clínics del pacient, no només a curt termini al postoperatori immediat, sinó també a llarg termini, ja que la supervivència o durabilitat de la pròtesi està íntimament lligada a la tècnica quirúrgica.

[Font: Hospital de Manacor. 27/02/2023]

[Foto: Hospital de Manacor]