Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Estudis i projectes

S'inicia a Balears l'estudi pilot de la Cohort IMPaCT

Equip de treball de Cohort IMPaCT a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'estudi, que es durà a terme també a Aragó, Castella La Manxa i Madrid, analitzarà en 200.000 persones perquè emmalalteix la població espanyola i com prevenir-ho.

L'estudi ha començat ja amb la recollida d'informació de les primeres persones participants contactades per formar part, que s'han acostat als centres de salut habilitats com a centres IMPaCT.

Arrenca així la fase de participació ciutadana en aquesta gran cohort, que té com a objectiu fer un estudi exhaustiu de la salut de 200.000 persones representatives de la població espanyola durant els pròxims 20 anys per tal de comprendre millor l'origen de les principals malalties i ajudar a prevenir-les.

A Balears, l'estudi el coordina Joan Llobera, director de la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de Mallorca, a través de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i es durà a terme en els centres de salut de Santa Ponça i Sa Pobla.

La importància de la col·laboració ciutadana

El projecte Cohort IMPaCT recopilarà informació de les persones participants mitjançant qüestionaris, exploracions físiques, proves fisiològiques i anàlisi de biomarcadors en mostres biològiques, que es duran a terme en el centre de salut. La col·laboració ciutadana és essencial, per això és necessari que la població entengui el potencial del projecte, que repercutirà en la millora de la salut de tota la població, i participi si rep la telefonada del seu centre de salut.

Consulta aquí el vídeo de la presentació Cohort IMPaCT i la seva campanya "Si te llaman, ¡VEN!"

[Font: CIBERESP. 18/04/2023]

[Foto: CIBERESP]