Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El Ministeri de Sanitat i la Societat de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica col·laboraran en la prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Pla Estratègic de Prevenció i Control de la Infecció pel VIH i altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) inclou diverses accions per a l'abordatge integral de les ITS des de diferents àmbits d'actuació, tant en l'àmbit epidemiològic com en el preventiu i assistencial

Aquestes accions s'alineen, a més, amb l'Estratègia de l'OMS per a l'eliminació de les ITS com a problema de salut pública per a l'any 2030.

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat recentment el conveni entre la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i la SEIMC per al desenvolupament d'activitats en el marc de l'abordatge de les ITS. Aquest conveni suposa l'aportació de 80.000 euros entre 2023 i 2024 per part del Ministeri de Sanitat i altres 20.000 per part de la SEIMC.

Les darreres dades epidemiològiques proporcionades pel Centre Nacional d'Epidemiologia sobre la situació de les ITS a Espanya, posen de manifest una tendència ascendent de les infeccions per gonococ, especialment a partir del 2015. Les ITS són especialment freqüents en homes joves d'entre 25 i 34 anys, excepte la infecció per clamídia, més freqüent en dones joves.

Objectius i accions

El Pla té entre els seus objectius la millora del coneixement existent sobre les infraestructures sanitàries dedicades a l'abordatge de les ITS, la prevenció combinada de les ITS juntament amb el VIH, la formació de professionals sanitaris en l'abordatge de les ITS, així com promoure la innovació en el diagnòstic a través de tecnologia sanitària i a millorar el diagnòstic precoç en distints col·lectius.

[Font: Ministeri de Sanitat. 19/04/2023]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]