Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'AEMPS presenta la seva campanya sobre fotoprotecció i esport: "En els esports a l'aire lliure, protegeix la teva pell"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest pla se centra en la importància de protegir-se del sol quan es fa esport a l'exterior. L'Agència recorda que una exposició solar inadequada pot ocasionar greus problemes de salut. L'ús de roba, ulleres, gorra i fotoprotector, així com evitar les hores centrals del dia, són fórmules de vital importància per una protecció eficaç contra el sol.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) vol advertir de la importància de protegir la pell del sol durant la pràctica esportiva en exteriors. Per això publica la campanya  "En els esports a l'aire lliure, protegeix la teva pell", perquè la ciutadania pugui protegir-se adequadament de l'exposició solar en activitats a l'aire lliure.

El pla té cinc fulletons informatius sobre la necessitat de protegir-se, com fer-ho adequadament, quan convé fer-ho, quin fotoprotector emprar i com emprar-lo adequadament.

Cremades solars, taques, envelliment prematur de la pell o augment de la incidència de càncer de pell són alguns dels efectes nocius que l'exposició solar pot causar en la nostra salut, per això és necessària sempre una protecció eficaç i adequada del sol.

L'ús de roba de màniga llarga i colors obscurs, els accessoris com ulleres de sol i gorra, evitar les hores centrals del dia (de 12 a 16 h) o l'aplicació del fotoprotector seran part de les propostes que l'Agència remarca per a dur a terme, de manera segura, totes les activitats esportives durant el dia.

En darrer terme, cal fer una menció especial al tipus de fotoprotector que cal fer servir, així com un ús adequat d'aquest, amb una precaució en zones sensibles, l'aplicació del protector mitja hora abans d'exposar-se al sol i cada dues hores o el seguiment de les seves instruccions i la consideració de la seva caducitat o certificat PAO.

Consulta aquí la campanya "En els esports a l'aire lliure, protegeix la teva pell".

[Font: AEMPS. 24/04/2023]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]