Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Promulgada en el BOIB la Llei 9/2014 per la qual s’estableix i regula la protecció a la maternitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 138, de 9 d’octubre, s’ha publicat la Llei 9/2014, de 29 de setembre, per la qual s’estableix i regula la protecció a la maternitat.

Aquesta llei té com a objectiu bàsic la protecció integral de la dona embarassada i, especialment, aquella que es trobi en una situació d'especial risc social o desemparament, que tindrà dret a ser assessorada sobre com superar qualsevol conflicte que l'embaràs li pugui suposar i a ser informada, de forma personalitzada, sobre les ajudes i els suports que pot rebre per exercir el seu dret a ser mare i la millor atenció al seu fill o filla.

Des de l’Institut Balear de la Dona, es potenciarà el Centre d’Informació de la Dona a fi d’oferir i subministrar informació detallada sobre els recursos de protecció social existents d'àmbit estatal, autonòmic i local, tant públics com privats, adequats a les seves necessitats i, especialment, els referents a salaris d'inserció social, ajudes a la maternitat, ajudes en matèria de residència i suports a la reinserció laboral. Igualment, en aquests punts s'orientarà la dona sobre com accedir a aquestes ajudes i s'hi col·laborarà en la tramitació i la gestió quan sigui necessari.

Aquesta llei entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

[Font: BOIB. Núm. 138. 09/10/2014]

Notícies relacionades a Infosalut