Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA acollirà la presentació de (DES)Integrades, un programa per acompanyar a supervivents del suïcidi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El COIBA, a iniciativa de la Comissió de Prevenció de la Conducta Suïcida, organitza, el dia 23 de maig, una presentació del programa (DES)integrades dirigida a les infermeres i infermers de Balears i a la població en general.

(DES)integrades neix de l'aliança entre 3 Salut Mental i A.F.A.S.I.B. (Associació de Familiars i Amics Supervivents per Suïcidi de les Illes Balears) per atendre la postvenció de persones afectades per la conducta suïcida.

El programa se centra a desenvolupar accions d'acompanyament als supervivents per a transitar el duel de manera comunitària, donant respostes a les seves necessitats. A més, treballa per a sensibilitzar a la població en general, trencar l'estigma i orientar sobre com informar les persones afectades.

La presentació serà a càrrec de Judith Arnau Mas, supervivent, treballadora social i coordinadora del projecte. L'acompanyarà la coordinadora de l'esmentada comissió del COIBA, Patricia García-Pazo.

La presentació es durà a terme el dia 23 de maig a les 18 h a la seu del COIBA de Palma. També es podrà seguir mitjançant el canal de YouTube del COIBA.

Es recorda que els telèfons de prevenció del suicidi són el 024 i el 061.

[Font: COIBA. 10/05/2023]

[Foto: Pixabay / Pensamiento desesperado / Pixabay License]