Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Comunicat de la Societat Espanyola de Neonatologia sobre profilaxi per a la pròxima estació del Virus Respiratori Sincicial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola de Neonatologia (SENeo) recomana l'ús de nirsevimab per a la profilaxi davant les infeccions pel Virus Respiratori Sincicial (VRS), a tots els nounats i lactants menors de sis mesos a l'inici de l'estació VRS.

Després de l'evidència generada pels assajos clínics publicats pel que fa a eficàcia i seguretat de l'anticòs monoclonal nirsevimab en nounats i lactants, juntament amb l'aprovació per part de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) el novembre de 2022, la SENeo recomana l'ús de nirsevimab per a la profilaxi davant les infeccions pel VRS a tots els nounats i lactants menors de sis mesos a l'inici de l'estació VRS.

Aquesta recomanació s'estén als grups de risc prèviament definits per la SENeo per a l'ús de palivizumab. També s'inclou la recomanació de mantenir la profilaxi amb nirsevimab en una segona estació, en aquells lactants amb Displàsia Broncopulmonar o situacions especials de risc de desenvolupar una malaltia greu per VRS, encara que siguin majors de sis mesos.

Com són els nounats i lactants menors de sis mesos els que desenvolupen amb més freqüència les formes més greus de malaltia per VRS, la SENeo vol posar de manifest la necessitat d'incloure tots aquests lactants en aquesta profilaxi, a més dels grups de risc prèviament definits, de forma universal i assegurant l'equitat en tot el territori espanyol.

[Font: Societat Espanyola de Neonatologia. 24/05/2023]

[Foto: Jonny Hunter / Newborn / CC BY 2.0]