Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat anima a la població a donar sang durant l'estiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat anima a tothom que pugui donar a què ho faci en els punts establerts en cada comunitat autònoma. Més d'1,1 milions de persones varen donar sang i components sanguinis arreu d'Espanya l'any passat, fet que va permetre efectuar més d'1,7 milions de transfusions.

El Ministeri de Sanitat fa una crida a la ciutadania perquè continuï anant a donar sang durant l'estiu i recorda la importància que tenen aquestes donacions per dur a terme múltiples tractaments i intervencions quirúrgiques, una necessitat permanent en l'assistència sanitària.

Sanitat apunta que la donació és vital per al subministrament de components sanguinis als hospitals, en aquestes setmanes amb major nombre de desplaçaments per les vacances.

L'any 2022, més d'1,1 milions de persones varen donar sang i components sanguinis a Espanya, el 4% de la població en edat de donar. La solidaritat dels donants va permetre efectuar més d'1,7 milions de transfusions.

La sang, administrada com a component sanguini, és un element imprescindible i estratègic en moltes àrees sanitàries, com ara cirurgia, oncologia i trasplantaments. A Espanya es transfonen anualment dos milions de components sanguinis, la qual cosa equival a gairebé quatre components per minut. El nostre país és autosuficient en components sanguinis destinats a transfusió des de fa més de 30 anys i ha aconseguit un excel·lent nivell de qualitat i seguretat en el sistema transfusional.

La importància de donar plasma

El Ministeri de Sanitat també destaca la importància de donar sang o plasma periòdicament, per crear un subministrament segur i sostenible de sang i productes sanguinis que pugui estar sempre disponible, arreu del món, perquè tots els pacients que així ho necessiten, puguin rebre tractament de forma oportuna.

El plasma conté proteïnes vitals per molts malalts que no tenen altra alternativa. Aquest component és fonamental per atendre a pacients amb malalties congènites, com l'hemofília o immunodeficiències. A més, és necessari en la producció de múltiples medicaments vitals, com s'explica a la campanya de Sanitat 'Plasma lo que llevas dentro. Salva vidas Donando Plasma’.

Consulta aquí com i on donar sang i plasma.

[Font: Ministeri de Sanitat. 11/08/2023]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]