Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Govern d'Espanya ha aprovat el finançament d'Amvuttra (vutrisirán) per al tractament de l'Amiloïdosi per Transtiretina amb polineuropatia en estadi I o II

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 24 de juliol, en la reunió de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments del Ministeri de Sanitat, es va proposar el finançament de 12 medicaments nous, entre ells l'Amvuttra.

Què és l'Amvuttra (vutrisiran)?

Es tracta d'un medicament orfe indicat per al tractament de l'Amiloïdosi hereditària per Transtiretina, coneguda com la malaltia d'Andrade, sempre que existeixi polineuropatia i el o la pacient es trobi en estadi I o II.

Consisteix en una xeringa precarregada amb 25 mg de vutrisiran, un àcid ribonucleic petit d'interferència (ARNpi) que, a través d'un procés denominat «interferència de l'ARN (ARNi)», dona lloc a una reducció dels nivells sèrics de la Transtiretina (TTR).

Com s'administra?

L'administració d'Amvuttra l'ha de fer efectiva un o una professional de la salut, mitjançant una injecció subcutània cada tres mesos.

Enllaços d'interès

Per a més informació, consulta aquí els Punts destacats de la reunió de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, del 24 de juliol de 2023.

Accedeix aquí a la fitxa tècnica de l'AEMPS del medicament Amvuttra 25 mg solució injectable en xeringa precarregada.

[Font: Associació Balear de la Malaltia d'Andrade]

[Foto: Ed Uthman / Amyloidosis, H&E (377490242) / CC BY-SA 2.0]