Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El Ministeri de Sanitat promou l'enfocament «One Health» davant del canvi climàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Així s'ha destacat en el I Foro de la Alianza Médica contra el Cambio Climático (AMCC), organitzat per l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) i el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM). Espanya ha estat pionera en la inclusió de la perspectiva ‘One Health’ en les polítiques públiques amb l'aprovació del I Pla de Salut i Medi Ambient.

Pla Estratègic de Salut i Medi Ambient

El I Pla Estratègic de Salut i Medi Ambient 2022-2026 estableix un full de ruta de referència en l'àmbit internacional que ja compta amb el seu primer Programa d'Actuació i que, entre les accions prioritàries en matèria climàtica, inclou la reducció de la petjada de carboni del sector salut. Resulta que el 4,4% de les emissions globals netes de diòxid de carboni a l'atmosfera són responsabilitat del sector salut, un percentatge que s'ha de prendre seriosament a l'hora d'establir els reptes de futur, i també per activar més mesures.

En aquest sentit, s'ha avançat la presentació d'una guia de recomanacions per a la reducció de la petjada de carboni en el sector sanitari i s'ha confirmat la participació d'Espanya en la I Reunió Ministerial de Salut i Medi Ambient, que es durà a terme el dia 3 de desembre, durant la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic 'COP 28'.

[Font: Ministeri de Sanitat. 23/10/2023]

[Foto: Ian Boyd / It’s a small world / CC BY-NC 2.0]