Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Les residències i centres de dia atenen 62 usuaris amb dany cerebral adquirit

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 26 d’octubre és el Dia del Dany Cerebral Adquirit (DCA). Les residències i centres de dia de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal atenen actualment 62 usuaris amb dany cerebral adquirit.

D’aquestes persones, 11 són a la Residència Sa Serra (Sant Antoni de Portmany), 14 a Can Blai (Santa Eulària), 29 a Son Güells (Palma), 7 a Can Raspalls (Sant Josep de sa Talaia) i 1 a Son Llebre (Marratxí). En aquests moments, a la Residència Son Tugores (Palma) no hi ha usuaris amb DCA.

El 26 d’octubre és el Dia del Dany Cerebral Adquirit, una lesió sobtada al cervell que pot ser produïda per diverses causes i pot tenir seqüeles com ara anomalies en la percepció i la comunicació o alteracions físiques, cognitives o emocionals. La principal causa de DCA és l’ictus (el 78% dels casos), el dia mundial del qual es commemora el 29 d’octubre, seguida dels traumatismes cranioencefàlics, principalment per accidents de trànsit.

La Conselleria de Famílies i Afers Socials ha recordat la importància de la tasca que duen a terme els professionals de les residències per a persones amb discapacitat. La rehabilitació i l’ajuda adequades són crucials per a les persones amb dany cerebral adquirit. S'ha destacat la importància de la prevenció, l’atenció i la recerca, especialment pel que fa a l’ictus.

L’objectiu és que les persones afectades per DCA guanyin en autonomia perquè puguin mantenir el seu dia a dia i viure en el seu entorn amb la menor dependència possible.

[Font: Conselleria de Famílies i Afers Socials. 26/10/2023]

[Foto: Conselleria de Famílies i Afers Socials]