Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Aprovada la despesa de productes de material ortoprotètic per al 2024

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es dispensen a usuaris autoritzats sense desemborsar prèviament l’import. La reactivació d’aquest expedient té un pressupost de 2,4 milions d’euros.

El Consell de Govern aprova l’autorització per a la prestació de determinats productes del Catàleg de Material Ortoprotètic de les Illes Balears per l’import de 2,4 milions d’euros i el procediment d’adhesió d’associacions o establiments dispensadors de productes. Amb aquesta resolució es tramita un nou expedient per reactivar durant l’any 2024 aquesta prestació ja existent.

Amb el Decret 41/2009, de 26 de juny, pel qual es regula la prestació ortoprotètica, es va aprovar el catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears i es va regular el mode amb què el Servei de Salut ha de facilitar els articles del catàleg als pacients inclosos en el seu àmbit de cobertura. Generalment, per accedir a la prestació ortoprotètica, el pacient ha d’adquirir el material prescrit per facultatius del Servei de Salut als establiments que compleixin els requisits establerts per l’Administració i a continuació pot sol·licitar el reintegrament de la despesa.

No obstant això, l’elevat cost de determinats articles (com ara les cadires de rodes), la prescripció dels quals podia suposar un desequilibri en l’economia de les famílies, va derivar en la Resolució de 2 de novembre de 2017, que va establir un procediment per dispensar als usuaris autoritzats determinats productes sense desemborsar prèviament l’import establert. En virtut d’aquesta Resolució, el Servei de Salut ha d’abonar als establiments adherits l’import de l’article subministrat al pacient autoritzat que es fixa en el Catàleg de Material Ortoprotètic.

La vigència de la Resolució s’havia prorrogat fins al 31 de desembre de 2023. No obstant això, atesa la gran demanda de prestació ortoprotètica per mitjà d’aquest procediment i tenint en compte que en l’actualització del Catàleg s’han incrementat molt els preus d’alguns articles, s’ha fet necessari tramitar un nou expedient de despesa per a l’any 2024.

[Font: Conselleria de Salut. 19/01/2024]

[Foto: Infosalut / Home passejant / CC BY-NC-SA 4.0]