Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'autoritza la transferència de fons finalistes per ampliar prestacions de salut bucodental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’import d’aquest fons finalista és d'1,8 milions d’euros. L‘ampliació beneficia infants de 0 a 14 anys, embarassades i pacients oncològics.

El Consell de Govern ha autoritzat la transferència corrent al Servei de Salut de les Illes Balears per desenvolupar els fons finalistes que tenen com a objectiu l’ampliació de prestacions de salut bucodental per l’import d’1.803.537 €.

El fons indicat és transferit pel Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes per a dur a terme el pla per a l’ampliació de la cartera comuna de serveis de salut bucodental en el Sistema Nacional de Salut.

Aquestes ampliacions suposen la modificació del Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s’estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i s’integren les ampliacions següents a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Infants de zero a sis anys

Fins ara, se’ls oferia informació i tractament de processos aguts odontològics. Amb l’ampliació, 64.000 nins i nines rebran tractaments com l’aplicació de substàncies per a la prevenció, el segellament de fosses i fissures i neteges dentals.

Dones embarassades

S’ofereix una exploració clínica per determinar l’estat de salut oral i el risc de càries o malaltia a les genives. També es dispensen tractaments per a la prevenció oral i neteges dentals i s’ofereixen consells per preservar la salut oral del nadó.

Infants de sis a quinze anys

Es mantenen les prestacions que s’ofereixen per mitjà del PADI (Programa d’Assistència Dental Infantil). Cal tenir present que, a les Illes Balears, el PADI ofereix un any més d’atenció, fins als quinze anys.

Persones majors de quinze anys amb discapacitat intel·lectual o amb d’altres que impossibilitin l’autocura.

S’oferiran les mateixes prestacions que es donen a la població de zero a quinze anys (PADI) durant tota la vida.

Pacients amb processos oncològics en la zona cervicofacial

Es dispensaran tractaments per a la prevenció oral i neteges dentals que siguin necessàries per evitar lesions orals derivades de tractaments oncològics de radioteràpia i quimioteràpia.

[Font: Conselleria de Salut. 23/02/2024]

[Foto: Flávia Costa / Dentista / CC BY-SA 2.0]