Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Banc de Sang i Teixits fa una crida per a la donació urgent de sang, especialment dels grups O+ i O-

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les donacions de sang han minvat després de les vacances de Setmana Santa. Amb l'arribada de la primavera, les complicacions per al·lèrgies al pol·len i altres partícules en l'aire s'intensifiquen. A mesura que augmenta la demanda de sang, és crucial que qui es trobi en condicions de donar sang ho faci com més aviat millor.

Cada donació és vital i pot salvar vides. A hores d'ara, els grups sanguinis O+ i O- són especialment necessaris. Si no coneixes el teu grup sanguini, no et preocupis, el Banc de Sang s'encarregarà de fer l'anàlisi corresponent.

Per a les persones que tenen al·lèrgies i volen contribuir amb la seva donació, és fonamental saber que es pot donar en els casos d'asma lleu o asimptomàtica i utilització d'aerosols ocasionalment.

En el cas de rinitis al·lèrgica i altres al·lèrgies menors, l'únic requisit és estar lliure de símptomes el dia de la donació.

Les vacunes contra l'al·lèrgia són totalment compatibles amb la donació de sang. Es recomana a les persones que hagin rebut aquestes vacunes esperar com a mínim 72 hores després de la darrera injecció per donar.

Donar sang és ràpid, fàcil i ajuda a tres pacients gràcies a les plaquetes, plasma i globus vermells que rebran. Els requisits són ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i gaudir de bona salut.

A la web del Banc de Sang es pot consultar el calendari i llocs on donar a les Illes Balears i, si es desitja, reservar cita.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera pren mostres a la Unitat d’Assajos Clínics de l’Institut Clínic d’Hematologia i Oncologia/ CC BY-NC-ND 2.0]