Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital de Manacor organitza una taula informativa amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Com cada any amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, el 4 de febrer, l’Associació d’Ajuda als Malalts de Càncer i a les seves Famílies de la Comarca de Llevant (APROP) ha instal·lat una taula informativa, on una representació dels voluntaris d’APROP, juntament amb els metges del Servei d’Oncologia i la psicooncòloga, Catalina Garau, han atès les peticions d’informació dels usuaris de l’hospital.

Gràcies al conveni de col·laboració subscrit amb l’Hospital de Manacor, l'associació APROP duu a terme diferents activitats treballant des de l’Hospital de Dia amb el Servei d’Oncologia, entre les quals destaca la tasca de la psicooncòloga Catalina Garau, que atén una mitjana anual de nou-centes visites de pacients oncològics i dels seus familiars. Aquest conveni suposa que els voluntaris assistencials d’APROP, coordinats per la psicooncòloga, facin una labor molt important al centre hospitalari, que consisteix en visites d’acompanyament als pacients ingressats i ajuda als seus familiars.

Amb aquesta associació també treballen voluntaris testimonials, que són persones que han patit càncer i que comparteixen les seves vivències amb les altres persones. Actuen sobretot a la comarca de Llevant, però també es desplacen a altres zones de Mallorca. Per una altra banda, a més de treballar amb els seus voluntaris a l’Hospital de Manacor, APROP organitza tallers, com el d’artteràpia, que es va impartir fa uns mesos, amb sessions grupals i individuals que varen tenir una gran acollida entre els pacients. Pel que fa a les activitats fora de l’Hospital, cal destacar la que es va organitzar diumenge passat, una xocolatada solidària, que va ser un èxit de participació, ja que hi varen assistir quatre-centes persones.

[Font: Hospital de Manacor. 04/02/2015]