Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Son Llàtzer posa en marxa el Pla d'educació per a la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Son Llàtzer, a través de la seva Comissió de Participació Ciutadana, ha posat en marxa un Pla d'educació per a la salut, dirigit a conèixer els hàbits de vida saludables i fomentar un bon ús dels recursos sanitaris, començant pels més joves com a futurs ciutadans actius.

A finals de l'any 2013, i arran de la campanya difosa per la Conselleria de Salut a l'estiu d'aquest mateix any per reduir les incompareixences a les consultes externes dels hospitals, es va posar en marxa una experiència pilot a l'Hospital Son Llàtzer, amb una sessió educativa anomenada 'Si no pots venir, avisa', impartida als alumnes de primària del col·legi Borja Moll de l'Arenal de Palma. Després d'aquesta sessió, es va realitzar un concurs de dibuix relacionat amb la temàtica i una visita posterior dels alumnes a l'hospital.

En els mesos d'abril, maig i juny de 2015, s'han realitzat sessions educatives per fomentar el coneixement dels dispositius d'urgències de la sanitat i les recomanacions per una correcta utilització, tant en Atenció Primària com en Atenció Especialitzada, adreçades als estudiants d'Educació Primària, ESO i Batxillerat, com a futurs ciutadans amb drets i deures, en diferents col·legis de l'àrea d'influència de l'Hospital Son Llàtzer.

Les sessions, realitzades al Col·legi Lluís Vives, el Col·legi Borja Moll de l'Arenal i la Porcíncula, han estat impartides per la Dra. Elena Esteban, subdirectora mèdica d'Atenció Primària, i el Dr. Álvaro Brotons, director mèdic de l'Hospital Son Llàtzer. Després de les sessions, els alumnes han realitzat diferents activitats sobre el tema exposat, i han rebut un diploma que els acredita com a ciutadans actius.

Un cop realitzades les activitats, i després de rebre el diploma, una selecció de 30 alumnes de cada centre educatiu, ha realitzat una visita guiada per l'hospital on han pogut veure en directe el funcionament hospitalari, així com el Servei d'Urgències i la resta de les àrees assistencials del centre. L'activitat ha finalitzat amb la projecció d'un vídeo del bloc quirúrgic, i la recepció dels responsables hospitalaris, que han respost a les preguntes que s'han plantejat i els han ofert un esmorzar saludable.

Actualment es pot veure una exposició amb els treballs presentats pels alumnes dels diferents col·legis a la recepció d'hospitalització de l'Hospital Son Llàtzer.

[Font: Hospital Son Llàtzer. 29/06/2015]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]