Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Associació d'afectats per l'hepatitis C (AMAHC) instal·la una taula informativa a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació mallorquina d'afectats per l'hepatitis C (AMAHC) ha instal·lat una taula informativa a l'Hospital Universitari Son Espases amb motiu del Dia Mundial de l'Hepatitis C.

El director general de Planificació de la Conselleria de Salut, Joan Pou, el director mèdic de l'Hospital Universitari Son Espases, Daniel Ginard, i el director d'Infermeria, Salvador Moreno, han acudit a la taula per informar sobre la malaltia.

L'hepatitis C és una malaltia del fetge que pot presentar des d'afeccions lleus fins a patologies més greus com la cirrosi o el càncer de fetge. El virus de l'hepatitis C es transmet pel contacte amb la sang d'una persona infectada. L'hepatitis C és una malaltia que es pot mantenir asimptomàtica durant molts anys; però els símptomes més freqüents estan relacionats amb el mal funcionament del fetge, fet que provoca una sensació de cansament, excés de bilirubina a la sang, males digestions, problemes de la pell o inflamació del pàncrees. Es calcula que al món hi ha uns 150 milions d'infectats.

Des de l'AMAHC animen les persones que alberguen sospites de patir la malaltia a acudir al metge i a sol·licitar que els facin les proves pertinents. Precisament, el diagnòstic precoç permet actuar sobre la malaltia en una fase menys avançada, cosa que facilita la seva curació. D'altra banda, els nous tractaments han resultat extraordinàriament efectius, actualment, en només tres mesos i amb escassos efectes secundaris, és possible curar el 90 % de casos d'hepatitis C.

[Font: Conselleria de Salut. 28/07/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]