Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'ha acordat modificar la pauta de vacunació de la varicel·la

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assistit a la reunió del Consell Interterritorial que s'ha celebrat en el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en la qual s'ha acordat la modificació de la pauta de vacunació de la varicel·la, que a partir de 2016 s'administrarà a tots els infants en edat pediàtrica primerenca: la primera dosi als 12-15 mesos, i la segona, entre els 3 i 4 anys. En incloure-la en el calendari, queda garantit l'accés gratuït a la vacuna per a totes les famílies.

Aquest canvi, que s'ha acordat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, presidit pel ministre Alfonso Alonso, respon a les recomanacions dels pediatres i vacunòlegs, que han manifestat la conveniència d'avançar-la per reduir la incidència de la malaltia i evitar les possibles complicacions.

Amb aquest avançament, fet sobre la base de l'evidència científica i amb l'estudi econòmic corresponent, es culmina la unificació que va iniciar el Govern estatal i que es tradueix en el fet que, per primera vegada, tots els infants, amb independència de la comunitat autònoma en què visquin, tendran un calendari de vacunació comú.

[Fonts: Conselleria de Salut. 30/07/2015  Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 29/07/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]