Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Promoció del programa “Consulta Jove” amb motiu del Dia Internacional de la Joventut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra el 12 d'agost, es proposa potenciar el programa "Consulta Jove", que atén les necessitats de salut dels joves en els centres educatius de secundària de Balears.

La "Consulta Jove" és un programa que apropa la salut als joves, oferint consultes sobre les seves necessitats en salut en els propis centres educatius, amb total confidencialitat. Els principals motius de les consultes són salut afectivo-sexual, problemes relacionats amb la sexualitat, afectivitat, alimentació o consum de substàncies tòxiques (tabac, alcohol, drogues).

Un equip de professionals, constituït principalment per infermeres, però que també compta amb metges de família, pediatres i comares, atén els dubtes dels joves i dóna resposta a altres qüestions que puguin influir en la seva salut, com problemes de relació, mal estar emocional o situacions de violència. La majoria dels dubtes obtenen la seva resposta a la "Consulta Jove", però quan es detecta un problema que pugui afectar la salut o posar en perill al jove, se'l deriva, ja sigui al centre de salut o a l'equip d'orientació del centre.

Aquest programa, que es coordina des de la Gerència d'Atenció Primària, es va iniciar de forma pilot al curs 2004-2005, i durant el curs 2014-15 ha arribat a 46 instituts.

La prevenció i la promoció de la salut sovint eviten hàbits poc saludables i ajuden a encaminar els problemes de salut de forma primerenca.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 12/08/2015]

[Foto: Infosalut]