Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El ministre de Sanitat aposta per la prevenció, el diagnòstic i la millora del tractament de la salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, ha expressat, durant la inauguració del XVIII Congrés Nacional de Psiquiatria, que els trastorns mentals i neurològics constitueixen un dels majors reptes en l'atenció sanitària del segle XXI.

Alfonso Alonso s'ha referit a la prevenció, al diagnòstic, al tractament i a l'abordatge sociosanitari, com els pilars de la nova actualització de l'Estratègia en Salut Mental del Sistema Nacional de Salut, que es presentarà en un futur proper i que ha estat elaborada amb les diferents comunitats autònomes, a més d'altres entitats. També ha defensat la millora de qualitat de vida d'aquests pacients per aconseguir la seva plena integració social.

La prevalença d'aquests trastorns és alta. Segons l'Organització Mundial de la Salut, els trastorns mentals estan entre les 5 malalties que més discapacitats provocaran en el 2020.

També s'ha referit a dos temes relacionats amb la salut mental: la necessitat d'atenció especial dedicada als menors (el 50 % dels trastorns psiquiàtrics greus comença als 14 anys) i la nova especialitat de Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent, com una resposta específica a les necessitats assistencials d'aquests.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 22/09/2015]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]