Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El conseller Negueruela presenta a Menorca l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, acompanyat per Susana Mora, consellera d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell de Menorca, ha presentat l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020, que desenvolupa tot un seguit de accions dirigides a reduir la sinistralitat de les Illes Balears. Aquest pla d'acció ha estat consensuat amb els agents econòmics i socials.

L'objectiu principal és reduir la sinistralitat, potenciant els aspectes preventius on més accidents es produeixen i on les conseqüències són més greus.

El conseller ha manifestat que amb l'Estratègia s'incrementen, de forma territorialitzada, 13 places de tècnics de salut laboral a la Comunitat Autònoma, 10 professionals en temes d'ergonomia i 3 metges a la Unitat de Medicina del Treball.

La inversió de la Conselleria per assumir l'increment dels tècnics és de 510.000 euros.

A més, es posen en marxa tres campanyes en temes de sobreesforços, construcció i agents químics perillosos, amb el lema "La salut laboral és un dret; reduir la sinistralitat, una obligació". També començaran altres actuacions de carácter més trasversal.

[Font: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. 14/04/2016]

[Foto: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria]

Notícies relacionades a Infosalut
*12/04/2016 - Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020.
* 17/12/2015 - Propera Estratègia per a la Salut i Seguretat Laboral 2016-2020.