Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Carles Capdevila va fer una xerrada a l'Hospital de Manacor sobre prevenció i salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per celebrar el Dia de la Infermeria, l'Hospital de Manacor i el sindicat d'infermeria, SATSE, han organitzat la conferència titulada "Tenir cura és molt més que curar", impartida pel periodista, Carles Capdevila.

La directora d'Infermeria, Francesca Rosa Rosal, i la delegada de SATSE de Manacor, Maite Bolada, han presentat l'acte.

Carles Capdevila ha basat la intervenció en la seva experiència personal amb la sanitat, sobretot des de la perspectiva del pacient oncològic, que l'ha fet conèixer molt millor la situació actual de la sanitat, des de fa nou mesos. Capdevila ha destacat la feina que duen a terme els professionals de la infermeria i ha apuntat que la infermera entèn molt bé al "pacient global".

També s'ha referit a que la prevenció, el tenir cura, és molt important, i ha reivindicat la feina que fa el col·lectiu d'infermeria, a vegades poc reconeguda per la societat.

El periodista, que ha afirmat des de la seva experiència com a pacient "l'art de ser pacient el m'ha ensenyat la infermera", ha destacat la necessitat d'humanitzar la medicina. Així mateix, s'ha referit a la importància que té per als pacients que els professionals tenguin un "estat d'ànim bo", ja que aquest repercuteix en els pacients.

A la conferència, que s'ha celebrat a la sala d'actes del centre, hi han estat presents els professionals de l'Hospital de Manacor, i també professionals d'altres hospitals de l'illa.

[Font: Hospital de Manacor. 11/05/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]