Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases instal·la taules informatives amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases va celebrar el 31 de maig el Dia Mundial sense Tabac, organizant diferents activitats per conscienciar els seus professionals i la població en general sobre els efectes del tabac en la salut.

A l'entrada principal de l'Hospital es van instal·lar dues taules informatives, on els professionals sanitaris entregaren informació sobre els beneficis de deixar de fumar, donaren alguns consells i explicaren algunes tècniques per aconseguir-ho. També van realitzar proves, com ara cooximetries, que mesuren la quantitat de monòxid de carboni que hi ha a l'alè i el grau d'intoxicació, i espirometries, que mesuren la capacitat pulmonar.

Comissió Hospital sense Fum

Son Espases ha constituït recentment la Comissió Hospital sense Fum, que té com a objectius treballar per declarar el complex hospitalari un vertader espai lliure de fum, un espai d'avantguarda en la prevenció del tabaquisme, i conscienciar sobre hàbits més saludables el personal, que és qui realment ha d'abanderar aquesta iniciativa, i els pacients i visitants, que han de veure en l'Hospital un espai de convivència saludable i sense fums.

La Comissió de treball constituïda vetlla perquè es prenguin les mesures oportunes per tal que Son Espases sigui una referència en la conscienciació dels hàbits saludables i en la prevenció del tabaquisme a les Illes Balears i a la resta de l'estat, com ho és en molts altres aspectes.

Premi al millor cartell

A més, José Luis Varela, infermer del Gabinet de Pneumologia, va ser el guanyador del premi al millor cartell per conscienciar sobre els efectes nocius del tabac sobre la salut. A partir del dia 1 de juny, es penjarà arreu de l'Hospital.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 31/05/2016]

[Foto: IB-Salut]