Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut avança en el disseny del nou Programa de Salut Infantojuvenil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut ha iniciat el procés d'actualització del Programa del Nin Sa de les Illes Balears. Des del Servei de Salut ja es fa feina per adaptar aquest protocol a les necessitats actuals de la població pediàtrica i a les competències dels professionals que atenen els infants.

El Programa del Nin Sa derivarà en el nou Programa de Salut Infantojuvenil (PSI) que s'està dissenyant amb un enfocament totalment multidisciplinari i que serà una eina bàsica per a l'abordatge de l'atenció pediàtrica en aquesta comunitat.

El PSI establirà un calendari de visites al pediatra i a la infermera de pediatria diferent de l'actual, enfocat a objectius concrets i no a l'edat, tal com recomanen les evidències científiques més recents.

Així mateix, a més dels controls periòdics d'avaluació clínica, dels programes d'immunització i de la valoració del desenvolupament psicomotor de l'infant, el nou Programa també tendrà en compte l'avaluació de qüestions relacionades amb l'entorn del menor i, a la vegada, promourà accions d'educació, promoció de la salut i prevenció de la malaltia en enquadraments grupals i entorns comunitaris.

Un grup de treball autonòmic, coordinat des del Servei de Salut de les Illes Balears —que dirigirà les tasques necessàries per a la implantació del Programa en tota la comunitat autònoma— du a terme aquesta tasca. Es tracta d'un grup multidisciplinari format per 16 professionals de pediatria i infermeria de centres de salut de Mallorca, Menorca i Eivissa en representació de totes les àrees de salut de les Illes Balears.

Concretament, formen part de l'equip els pediatres Dolores Cardona; Mireia Cortada, Antonella Chiandetti, Maria Isabel Martín, Maria del Puerto Llorente, Joana Maria Seguí, Neus Ponts, Valentin Chacartegui i Tito Hidalgo Salazar, i les infermeres Mariola Luque, Mª del Valle Sánchez, Francisca Serra Capó, Maribel Soteras, Bartolomé Villalonga, Esperança Pascual i Mónica Yern.

Coordina la part tècnica d'aquest grup de treball la farmacòloga clínica del Gabinet Tècnic d'Atenció Primària, Aina Soler. D'altra banda, per part de la Gerència d'Atenció Primària, la coordinació és a càrrec del subdirector mèdic i de la subdirectora d'Infermeria, Adriano Mairata i Katia Molinas, respectivament. I per part del Servei de Salut, la subdirectora assistencial d'Atenció Primària, Rosa Duro, i el subdirector assistencial de Cures, Carlos Villafáfila.

[Font: Conselleria de Salut. 13/09/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]