Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

6914 alumnes han participat en el programa Bon dia salut durant el curs escolar 2015-2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 6.914 alumnes de les Illes Balears han participat durant el curs escolar 2015-2016 en el programa "Bon dia, salut" de prevenció d'addiccions i promoció d'hàbits de vida saludables que promou el Programa d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació. D'aquests alumnes, gairebé un 60 % són alumnes d'infantil i de primària. El curs escolar passat participaren en aquest programa 40 centres educatius de les Illes Balears, amb la col·laboració del professorat per dur-lo a terme.

El programa "Bon dia, salut" pretén abordar la prevenció a partir de la promoció dels hàbits saludables en educació infantil i primària, treballar la presa de decisions, fer front a la pressió de grup, així com tenir coneixement dels efectes del consum de drogues i l'abús de determinats comportaments en l'educació secundària (mitjançant el programa "Decideix" o el programa "Respir@ire") i treballar la informació, la prevenció i la disminució de riscs en l'alumnat en situació de vulnerabilitat (programa "THC, supera el repte").

La Conselleria de Salut també du a terme accions d'informació, formació i sensibilització en prevenció d'addiccions a l'alumnat universitari. El curs 2015-2016, com a accions informatives, es van col·locar taules informatives en diferents edificis universitaris. Amb la finalitat d'informar sobre els riscs del consum de drogues, conscienciar en accions preventives i fomentar la difusió de missatges saludables entre iguals, es van dur a terme 3 sessions en les quals es va formar 16 universitaris interessats en la prevenció de les addiccions. A més, es van realitzar 5 campanyes de sensibilització, aprofitant el Dia sense Alcohol i altres dies mundials. Aquestes actuacions a la Universitat de les Illes Balears (UIB) es reforçaran durant el darrer trimestre d'enguany (de setembre a desembre de 2016).

En aquest sentit, cal destacar que per tal de donar a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears, la Conselleria de Salut actualitza anualment el Catàleg de programes de prevenció en drogodependències i altres addiccions, que es pot consultar a la pàgina web: www.infodrogues.caib.es

Els centres educatius que estiguin interessats a rebre informació sobre els programes de prevenció d'addiccions poden posar-se en contacte amb el Pla d'Addiccions i Drogodependències a través del telèfon: 902 075 727.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia. 14/09/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]