Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut subvencionarà dos programes de Metges del Món amb més de 70.000 euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut subvencionarà dos programes de Metges del Món amb més de 70.000 euros. Els projectes, que van dirigits a persones usuàries de drogues en risc o en situació d’exclusió social i també a persones en situació de prostitució, incideixen en la millora de la salut i incrementen l’accessibilitat a la xarxa de serveis sanitaris i socials públics. El Consell de Govern ha autoritzat aquestes dues ajudes.

Concretament, s’ha acordat finançar el “Programa de reducció de danys a persones usuàries de drogues en risc o en situació d’exclusió social (INRED 2016)” amb 31.320 euros. El projecte, que s’executa enguany amb un cost total de 77.369 euros, pretén millorar la qualitat de vida i la salut integral d’aquesta població mitjançant informació, orientació, formació i intervenció en reducció de danys, i disminuir les barreres d’accés a la xarxa de serveis socials i sanitaris públics.

Així mateix, Salut destinarà 40.200 euros a finançar una part de les despeses derivades del projecte “Programa d’atenció a persones en situació de prostitució (SAIDE, Salut i Drets 2016)”, que té un cost de 243.770 euros. Aquesta iniciativa es du a terme el 2016 i té com a finalitat millorar la salut biopsicosocial d’aquestes persones i contribuir a integrar-les socialment perquè puguin gaudir de la seva titularitat de drets i, més concretament, promoure la millora de la seva salut i incrementar-ne l’accessibilitat a la xarxa de serveis sanitaris i socials públics.

L’entitat Metges del Món de les Illes Balears és una associació independent de solidaritat internacional que té el compromís de contribuir a universalitzar els valors de la medicina humanitària i treballa per fer efectiu el dret de la salut per a totes les persones, especialment per a les que viuen en situació de pobresa, tant en el camp de la cooperació internacional i les emergències, com en el de l’exclusió social.

[Font: Conselleria de Salut. 07/10/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]