Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Pediatria de Son Espases atén 500 infants amb malalties reumàtiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases atén devers 500 pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques i cada any es diagnostiquen una mitjana de 30 nous casos. Són patologies cròniques que no tenen cura, però que es poden tractar per alleugerir els efectes i els pacients poden fer vida normal.

Amb motiu del Dia Nacional del Nin i Adolescent amb Malalties Reumàtiques que es va celebrar dissabte, 15 d'octubre, Son Espases va acollir una jornada informativa de professionals, pacients i els seus familiars per compartir informació i experiències. A la jornada també es va parlar de com detectar aquest tipus de patologies en els infants i quin és el seu impacte, tant al propi pacient com al seu entorn. A més, es van organitzar tallers impartits pels propis pacients.

L'artritis idiopàtica juvenil (AIJ) és la malaltia reumàtica més freqüent entre els pacients en edat pediàtrica i la tercera malaltia crònica més habitual per darrera de l'asma i de la diabetis. És una malaltia que es caracteritza per la inflamació de les articulacions sense causa aparent i es calcula que afecta a entre 1 i 5 infants per cada 1.000 pacients. A dia d'avui es desconeix la causa que provoca aquesta patologia i poden presentar-se de diferents formes en funció de la presència o absència de símptomes sistèmics o pel nombre d’articulacions afectades. El tractament es fa amb medicaments que modulen el sistema immune.

Altres patologies reumàtiques amb inferior incidència són el lupus, la dermatomiositis juvenil, les vasculitis sistèmiques, les malalties autoinflamatòries, o l’esclerodèrmia, entre d’altres.

[Fonts: Servei de Salut de les Illes Balears. 15/10/2016 - Hospital Universitari Son Espases. 17/10/2016]

[Foto: IB-Salut]

Què en diu la premsa
*15/10/2016 Última Hora - El Servicio de Pediatría de Son Espases atiende a 500 niños con enfermedades reumáticas.