Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'ha celebrat la sisena Jornada de la Lactància Materna del sector de Llevant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu de la celebració de la sisena Jornada de la Lactància Materna del sector de Llevant, el 18 d'octubre de 2016 a l'Hospital de Manacor es van celebrar tota una sèrie d'activitats destinades a les mares i als nadons de la comarca.

La directora d'Infermeria, Francesca Rosa Rosal, va presentar l'acte i va fer referència a la importància del vincle tan especial que suposa el moment de l'alletament matern. També va destacar que des de l'Hospital de Manacor es potencia i promociona la lactància materna.

Antònia Reus, representant de l'Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM), va llegir el manifest d'enguany sobre l'alletament i el treball.

Després va tenir lloc una xerrada sobre la introducció de l'alimentació complementària, a càrrec de Maria Antònia Puigrós, infermera i dietista.

Una de les activitats en què van poder participar les mares, els pares i els nadons de la comarca de Llevant va ser la confecció d'un mandala natural amb l'ajuda de la professora de ioga, Isabel Díaz.

Seguidament es va fer entrega dels premis del Concurs de Fotografia de Lactància Materna. L'exposició de fotografies es troba instal·lada al vestíbul de l'Hospital. Està formada per les 12 fotografies més puntuades de les que es van presentar. En aquest sentit, cal destacar la problemàtica que envolta les mares lactants, ja que necessiten de l'ajuda i la implicació dels professionals i del seu entorn per poder compaginar la lactància amb la vida laboral. Més del 90 % de les dones són mares lactants quan surten de l'Hospital, però amb el temps, el nombre baixa considerablement a causa dels problemes que tenen per treballar i alletar al mateix temps.

[Font: Hospital de Manacor. 18/10/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]