Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres hospitalaris de Balears celebren el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, aquest dimecres, dia 19 d'octubre de 2016, els centres hospitalaris de Balears han organitzat diferents activitats.

L'Hospital de Manacor juntament amb l'Associació d'Ajuda als Malalts de Càncer i a les seves Famílies de la Comarca de Llevant (APROP) ha organitzat una taula informativa al vestíbul del centre, on els voluntaris juntament amb els metges del Servei d'Oncologia i la psicooncòloga han donat informació al respecte.

L'Hospital Son Llàtzer en col·laboració amb les associacions Auba, Un Llaç en Moviment, "Cancer Support Group", "Almohadas de corazón" i l'Associació Espanyola Contra el Càncer, han instal·lat taules informatives a la recepció de consultes externes, des d'on han difós propostes per a un diagnòstic precoç, així com les activitats que desenvolupa cada col·lectiu. 

L'Hospital Universitari Son Espases ha comptat amb l'assistència de la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director General del Servei de Salut, Juli Fuster, que han visitat les taules informatives instal·lades en el vestíbul de la zona de consultes externes del centre hospitalari de referència de les Illes Balears per conscienciar la població de la importància d'un diagnòstic precoç i d'adquirir hàbits saludables per prevenir la malaltia.

L'Àrea de Salut de Menorca ha commemorat aquest dia amb la instal·lació de taules informatives a l'Hospital Mateu Orfila, on s'ha procedit a la lectura del manifest per celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera també s'ha sumat a la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama amb taules informatives i activitats a tots els centres de salut.

[Font: Infosalut. 19/10/2016]

[Fotos: Hospital de Manacor - Hospital Son Llàtzer - Hospital Universitari Son Espases - Àrea de Salut de Menorca - Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades a Infosalut
*24/10/2016 - Prop de 21.000 dones han participat entre gener i setembre en el programa de detecció precoç del càncer de mama.

Què en diu la premsa
*19/10/2016 Última Hora - Las cifras del cáncer de mama.
*19/10/2016 noudiari.es - Casi 2.900 mujeres de las Pitiüses se han sometido a una mamografía preventiva en 2016.
*19/10/2016 ibizadiario.info - La mamografía preventiva alcanza al 68 % de las mujeres de Eivissa.
*18/10/2016Última Hora - Hábitos saludables para prevenir la aparición del cáncer de mama.
*18/10/2016 Menorca.info - Una media de 60 mujeres son diagnosticadas anualmente de cáncer de mama.