Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut i el Consell han de signar un conveni sobre les drogodependències i adiccions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut destinarà 1,1 milions d'euros a un conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per a l'atenció a les drogodependències i altres addiccions, tal com ha acordat el Consell de Govern.

Una de les prioritats de la Conselleria de Salut és l'impuls de les accions que s'inclouen en les àrees de prevenció del consum de drogues i altres addicions, i l'assistència a les persones amb aquesta problemàtica, per la qual cosa vol donar suport a les corporacions locals de menys de 20.000 habitants en la creació i el desenvolupament de les estructures necessàries per oferir un servei adequat a la ciutadania.

Així, la finalitat del conveni que s'ha de signar és dur a terme amb el Consell de Mallorca accions en relació amb l'atenció i el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i coordinar programes educatius de prevenció a l'illa de Mallorca, des de l'1 de gener al 31 de desembre de 2016.

Concretament, l'aportació de la Conselleria de Salut (1.151.162 euros) servirà per finançar parcialment el programa d'atenció i tractament ambulatori a Mallorca a través de 10 centres d'atenció a les drogodependències (CAD), i el servei d'assistència en règim de comunitat terapèutica Casa Oberta, per al tractament de drogues.

D'acord amb l'objecte del conveni amb el Consell de Mallorca, entre les accions que integren el tractament ambulatori i residencial s'inclouen també la preparació i el subministrament de metadona a les persones usuàries en els centres de salut, centres d'atenció a les drogodependències i les farmàcies de l'illa de Mallorca, així com el programa de formació per a professionals i tallers d'atenció adreçats a persones usuàries dels CAD.

S'hi inclouen també recursos complementaris com el centre de contenció Andana, el centre de dia Arrels, el Programa base (Comunitat terapèutica Ses Sitjoles), i els programes "Just a temps", "Ciberjove", "Centre de dia Projecte Jove", el Programa d'Intervenció Familiar i la Comunitat Itaca.

Amb aquest conveni, la Conselleria de Salut es compromet a participar, supervisar i aprovar, juntament amb l'Àrea de Benestar Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, la planificació dels diversos programes i accions d'atenció i prevenció de les drogodependències i altres addiccions que són objecte del conveni.

[Font: Conselleria de Salut. 02/12/2016]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de]