Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Aprovació de les ajudes per a programes de prevenció del VIH i Dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat l'autorització d'exceptuar l'aplicació al tancament de l'exercici de 2016 de diverses partides d'ajudes i subvencions a diferents col·lectius que sumen un total de 3,7 milions d'euros.

Infecció pel VIH i la sida

Una d'elles són les subvencions per a entitats sense ànim de lucre destinades al finançament de programes de prevenció i control de la infecció pel VIH i la sida, per un import d'1.717.000 euros.

El Pla Nacional sobre la sida es va posar en funcionament l'any 1993 per dedicar-se a la prevenció i control de la infecció pel VIH a Espanya.

Els beneficiaris de la convocatòria són gairebé un centenar de ONG d'àmbit estatal, que inclouen entre els programes preventius els programes d'educació sexual dirigits a adolescents i el foment de la realització de proves de VIH per al diagnòstic precoç en centres que atenen a col·lectius amb pràctiques de risc, que no acudeixen habitualment al sistema sanitari per demandar la prova de diagnòstic de VIH.

Els programes van dirigits a joves i adolescents i a col·lectius desfavorits en molts casos, en risc d'exclusió social.

Dependència

El Consell de Ministres també ha acordat oferir un suplement de crèdit destinat a Dependència per atendre el nivell mínim de protecció garantit per l'Administració General de l'Estat.

Per a la seva quantificació, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha tingut en compte els resultats de la gestió efectuada per les comunitats autònomes per al reconeixement de la situació de dependència: el nombre de persones depenents i el grau de dependència assignat.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 02/12/2016]

[Foto: Infosalut]