Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'ha modificat el calendari de vacunacions infantils sistemàtiques de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 17, de 9 de febrer de 2017, s'ha publicat la Resolució de la directora general de Salut Pública i Participació, per la qual es modifica el calendari de vacunacions infantils sistemàtiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Calendari de vacunacions:

Diftèria: 5 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosis de reforç̧ a l'edat d'11 mesos, 6 anys i 14 anys.

Tètan: 5 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosis de reforç̧ a l'edat d'11 mesos, 6 anys i 14 anys.

Tos ferina: 4 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosis de reforç̧ a les edats d'11 mesos i 6 anys.

Poliomielitis tipus 1, 2 i 3: 4 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosis de reforç̧ a l'edat d'11 mesos i 6 anys.

Haemophilus influenzae tipus B: 3 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosi de reforç a l'edat d'11 mesos.

Hepatitis B: 3 dosis. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosi de reforç a l'edat d'11 mesos. Els nadons de mare positiva amb antigen de superfície de l'hepatitis B positiu, així com els nadons de mare amb estat desconegut enfront de l'hepatitis B, han de rebre la primera dosi de vacuna en néixer, juntament amb una dosi d'immunoglobulina específica, seguida de la pauta anterior amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos i una dosi de reforç a l'edat d'11 mesos.

Pneumococ: 3 dosis amb vacuna conjugada. Primovacunació amb 2 dosis a l'edat de 2 i 4 mesos. Dosi de reforç a l'edat d'11 mesos.

Meningococ del grup C: 3 dosis amb vacuna conjugada. Primera dosi a l'edat de 4 mesos; la segona, a la de 12 mesos, i la tercera a l'edat de 12 anys.

Triple vírica (xarampió–rubèola–parotiditis): 2 dosis. Primera dosi a l'edat de 12 mesos i la segona a la de 3 anys.

Varicel·la: 2 dosis. Una a l'edat de 15 mesos i l'altra a la de 3 anys. Els infants nascuts entre els anys 2005 i 2014 que no hagin patit la malaltia ni s'hagin vacunat abans s'han de vacunar a l'edat de 12 anys amb 2 dosis, amb un interval d'un mes entre cadascuna.

- Virus del papil·loma humà: 2 dosis a l'edat de 12 anys, amb un interval de 6 mesos entre cadascuna. Es vacunen exclusivament les nines.

S'ha de completar la vacunació dels infants de qualsevol edat als quals els faltin les dosis que els corresponen, adaptant les pautes a l'edat segons els protocols de vacunació infantil de la Direcció General de Salut Pública i Participació, que han d'estar a l'abast de la ciutadania i dels professional sanitaris a la seu electrònica de la Conselleria de Salut. En el cas específic de la vacuna contra el virus del papil·loma humà s'inclouen totes les nines i dones nascudes a partir de dia 1 de gener de 1994 no vacunades anteriorment.

[Font: BOIB. Núm. 17. 09/02/2017]

[Foto: Andreas Schalk / Happy People CC-by-sa-2.0]

Notícies relacionades a Infosalut
*08/02/2017 - Calendari de vacunació infantil 2017.