Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut adquirirà 33.000 dosis de la vacuna antipneumocòccica conjugada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut adquirirà enguany 33.000 dosis de la vacuna antipneumocòccica conjugada per administrar les dues dosis dels 2 i 4 mesos d'edat als infants nascuts el 2017 i la dosi de record d'11 mesos als infants nascuts el 2016.

Cal recordar que l'any passat es va incorporar aquesta vacuna en el calendari infantil de vacunacions per incloure tots els infants nascuts a partir de dia 1 de gener de 2016, als quals, al llarg de l'any, s'administraren les dues dosis primeres. Aquests infants rebran enguany la dosi de record.

A més de la vacunació universal del nin sa, hi ha altres necessitats derivades de l'existència d'infants amb condicions de risc específic de patir complicacions greus de la malaltia pneumocòccica que per edat no estaran coberts amb aquesta vacunació i que, no obstant això, també necessiten ser vacunats. És una qüestió d'equitat que aquests infants puguin rebre la vacuna en les mateixes condicions de gratuïtat i accessibilitat, independentment del moment de la inclusió de la vacuna en el calendari i de l'aparició o detecció de la patologia.

Així doncs, és necessària l'adquisició de les dosis oportunes per dur a terme aquesta intervenció l'any 2017 (30 mil dosis per donar cobertura als infants nascuts els anys 2016 i 2017, i 3.000 dosis per a condicions de risc) per la qual cosa el Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Salut a iniciar el procediment de compra, per un import màxim de despesa d'1.510.080 €, IVA inclòs.

[Font: Conselleria de Salut. 24/02/2017]

[Foto: Free photobank / Vaccine / CC BY­ND 2.0]