Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Més de 150 persones van participar en la Ruta Saludable amb motiu del Dia de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 150 persones amb edats compreses entre els 10 i els 86 anys van participar en la Ruta Saludable, organitzada per la Direcció General de Salut Pública, el Servei de Salut i el Programa d'Activitats Comunitàries en Atenció Primària (PACAP), que es va celebrar el passat dilluns, 27 de febrer, amb motiu de la commemoració del Dia de les Illes Balears.

Els participants van arribar al punt de trobada a Dalt Murada des de diferents centres de Salut de Mallorca: CS Esporles, CS Santa Maria del Camí, CS s’Excorxador, CS Son Rutlan, CS Son Pisà, CS Son Serra, CS Santa Catalina, CS Valldargent, CS Casa del Mar, CS Son Gotleu i CS Camp Redó.

Entre els assistents hi havia la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos; la subdirectora d'Atenció Primària, Rosa Duro; el subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l’Usuari, Carlos Villafáfila; el gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey, a més de metges, infermeres i fisioterapeutes.

L’objectiu de la ruta saludable és impulsar l’activitat física com a hàbit saludable. En aquest sentit, la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos, va explicar que la Direcció General de Salut Pública i Participació —conjuntament amb el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària— té com una de les seves prioritats principals la promoció de la vida saludable: no fumar, menjar fruita i verdura cada dia, i practicar activitat física regular són els principals eixos per a una vida saludable.

"La pràctica d’activitat física té molts de beneficis en la salut, ja que prevé els problemes cardiovasculars i també molts tipus de càncer, a més de promoure la salut mental de les persones, ja que facilita la vida social i s’estableixen vincles entre els participants. Per això, les rutes saludables que es duen a terme des dels centres de salut promouen tots aquests aspectes", va afegir.

Després de la caminada, els participants van poder fer diversos exercicis guiats per una infermera i una fisioterapeuta. En acabar la sessió van caminar tots plegats fins a la caseta de la Conselleria de Salut instal·lada en el passeig de Sagrera, on se’ls van donar dues peces de fruita i informació per dur una vida saludable.

La subdirectora d’Atenció Primària, Rosa Duro, va agrair la implicació dels professionals d’Atenció Primària i de Salut Pública en un esdeveniment d’aquesta envergadura, "caminar és un exercici beneficiós per a totes les edats i es pot adaptar a les condicions físiques de cada persona. Com a exemple avui, que hem reunit més de 150 persones amb edats des de 10 fins a 86 anys", va concloure.

Rutes Saludables a les Illes Balears

A Mallorca hi ha 37 rutes: Escola Graduada, Son Rutlan, Son Gotleu, Valldargent, Son Serra–la Vileta, Santa Catalina, Esporles, Emili Darder, Pere Garau, Coll d’en Rebassa, Pollença, s’Escorxador, Can Pastilla, Arquitecte Bennàssar, Sant Agustí, Santa Maria del Camí, Son Sardina, Son Pisà, Camp Redó, es Rafal Nou, Inca, Alcúdia, Port d’Alcúdia, sa Pobla, Trencadors, Cala d’Or, Muro, Felanitx, Sóller, Casa del Mar, Lloseta, Son Cladera, sa Indioteria, Son Ferriol, Son Ferrer-Palmanova, Algaida i Son Servera.

A Menorca n’hi ha 3, en els centres de salut Verge del Toro, Dalt Sant Joan i Canal Salat.

A Eivissa hi ha 1 ruta saludable en el Centre de Salut Vila.

[Font: Conselleria de Salut. 27/02/2017]

[Fotos: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*27/02/2017 - Promoció de la vida activa, el consum responsable, la prevenció i la formació en el Dia de les Illes Balears 2017.