Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases acull una exposició per sensibilitzar sobre les malalties poc freqüents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases acull fins al 5 de març l’exposició "Expression of Hope", una col·lecció en la qual pacients d’arreu del món amb malalties hereditàries molt poc freqüents expressen —per mitjà de diferents disciplines artístiques— com se senten. La col·lecció, ubicada al vestíbul d'Extraccions de Son Espases (planta 0, mòdul K), consta de 24 obres creades per pacients o familiars seus que permeten donar a conèixer la realitat de les persones que conviuen amb alguna malaltia rara. L'exposició es podrà veure també a l'Hospital Son Llàtzer a partir del 6 de març.

Amb aquesta exposició es pretén conscienciar per mitjà de les arts plàstiques. Les obres procedeixen d’arreu del món i els autors són persones d’edats diverses que comparteixen una característica comuna: estan afectades per alguna malaltia genètica rara i volen compartir la seva història per informar i inspirar els altres. Cadascuna de les 24 obres ve acompanyada d’un comentari de l’autor en el qual descriu com viu la malaltia o com es veu des de fora, en el cas dels familiars i de les persones de l’entorn dels afectats.

Tot i que cap de les obres exposades ha estat creada per cap pacient atès a Son Espases, l’hospital de referència presta assistència a persones amb aquest tipus de malalties gràcies a la implicació de nombrosos especialistes.

L’exposició forma part de la tercera edició d’una mostra que va veure la llum per primer cop ara fa deu anys, amb el mateix objectiu de fomentar la conscienciació i la comprensió d’aquestes malalties. Aquesta iniciativa està patrocinada per Sanofi Genzyme.

Activitats organitzades per Son Espases amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares

L’Hospital Universitari Son Espases ha programat per a aquesta setmana un conjunt d’activitats amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares, que se celebra avui, 28 de febrer. A banda de l’exposició "Expression of Hope", estudiants del tercer curs d’educació primària del CEIP Miquel Duran i Saurina, d’Inca, i del quart curs del CP Maria Antònia Salvà, de Son Sardina (Palma), visitaran l’exposició i els laboratoris de l’Hospital, on s’analitzen les mostres de sang. El doctor Jordi Rosell, cap de la Secció de Genètica, els explicarà què són les malalties poc freqüents. A més, es llegirà als infants de l’Aula Hospitalària el conte La Constelación Pica Pica, que tracta sobre una malaltia rara.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 28/02/2017]

[Fotos: IB-Salut]

*28/02/2017 Última Hora - El Hospital Son Espases presenta una exposición sobre enfermedades raras.