Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres educatius de Balears amb alumnat amb cardiopaties més greus tenen desfibril·ladors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, van asistir el 8 de maig, a l'acte de lliurament d'un desfibril·lador al CEIP Sa Marina de Llucmajor, per part de CaixaBank a Balears.

CaixaBank va donar tres desfibril·ladors que garanteixen que tots els centres educatius de prioritat 1 (amb alumnat amb cardiopaties més greus) comptin amb desfibril·ladors. Aquets són imprescindibles per a la reanimació, en el cas que els alumnes sofreixin una parada cardiorespiratòria. Aquesta activitat s'emmarca en el Programa Alerta Escolar Balear, en el qual col·laboren les conselleries de Salut i Educació.

Actualment a Balears hi ha 28 centres amb desfibril·ladors. Durant el curs 2016-17 s'ha aconseguit que tots els centres de prioritat 1 tenguin desfibril·lador amb aquesta donació feta per part de CaixaBank.

La finalitat és aconseguuir unes escoles inclusives per poder acollir el màxim d'alumnat, independentment de les seves circumstàncies personals. Així també es facilita la formació sanitària de primers auxilis al professorat que atén alumnes amb les patologies cròniques següents: asma greu, al·lèrgies amb risc d'anafilaxi, epilèpsia/crisi convulsiva, cardiopaties congènites amb risc de mort sobtada i diabetis/hipoglucèmia. El professorat rep formació que permet atendre aquest alumnat mentre arriba el 061.

El Programa Alerta Escolar Balear s'aplica als centres educatius autoritzats a impartir ensenyaments d'educació infantil, primària, secundària obligatòria, secundària postobligatòria i educació especial, tant en centres públics, privats-concertats i privats. Actualment formen part del Programa 738 infants, 56 d'ells amb cardiopaties.

[Font: Conselleria d'Educació i Universitat. 08/05/2017]

[Foto: Conselleria d'Educació i Universitat]

*09/05/2017 Diario de Mallorca - Desfibriladores para los colegios con alumnos con cardiopatías en Llucmajor.
*08/05/2017 noticiasmallorca.es - Los centros educativos de Baleares con alumnos con cardiopatías graves disponen de tres nuevos disfibriladores.