Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es transferiran 260.231,72 € a Balears per dur a terme l'Estratègia Nacional sobre Drogues

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre Drogues s'han ratificat els criteris de distribució dels crèdits a les comunitats autònomes corresponents al pressupost per al 2017.

Així doncs, a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s'han assignat 260.231,72 euros destinats a plans de prevenció, assistència i reinserció de persones drogodependents i altres actuacions dirigides a complir amb l'Estratègia Nacional sobre Drogues i a emplenar els indicadors de tractament, urgències i mortalitat per reacció aguda a drogues.

En aquesta reunió també s'ha informat sobre els resultats obtinguts en l'avaluació de l'Estratègia Nacional sobre Drogues 2009-2016, que ha proporcionat la informació bàsica per orientar les decisions de la nova Estratègia 2017-2024.

Aquesta Estratègia té com a objectius principals posar una especial atenció en la prevenció del consum d'alcohol per part dels menors d'edat i ajustar les polítiques des de la perspectiva de gènere. Així mateix, s'introduirà la planificació d'accions per fer front a altres addiccions, com és el cas de la ludopatia.

[Fonts: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 28/07/2017 - Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 08/09/2017]

[Foto: Infosalut]