Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases commemora el Dia Mundial per a la Prevenció de les Úlceres per Pressió

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha commemorat el Dia Mundial per a la Prevenció de les Úlceres per Pressió (UPP), que se celebra el 16 de novembre, sota el lema "Stop a les UPP" amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquesta malaltia.

La Consulta d’Infermeria encarregada de les úlceres per pressió de Son Espases ha difós diversos cartells, fullets i etiquetes adhesives per tal de conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir i eradicar les úlceres per pressió.

Les úlceres per pressió són lesions que es produeixen a la pell i als teixits que hi ha a sota a causa de la pressió d’una superfície que està en contacte amb una part del cos. Popularment es coneixen com a nafres i apareixen quan una persona està en la mateixa postura sobre una superfície durant períodes llargs de temps.

La prevenció és molt important ja que les úlceres per pressió poden tenir conseqüències greus. Per això, les recomanacions que es fan per prevenir-les consisteixen en l’avaluació del risc de patir-ne per mitjà de l’escala de Braden, les cures de la pell, la gestió del problema en termes d’activitat, l’exercici i sistemes de protecció local, l’estat nutricional, la formació i l’educació sanitàries, i l’elaboració del pla de cures.

Per a més informació, podeu consultar aquest tríptic informatiu i la pàgina web del Grup nacional per a l'estudi i assessorament en úlceres per pressió i ferides cròniques (GNEAUPP).

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 16/11/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]