Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es llança la campanya Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha presentat la campanya de sensibilització “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, adreçada a joves i adolescents, amb la finalitat de conscienciar-los i lluitar contra la nova forma d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials. Cal trencar el silenci i demostrar públicament que no estan d’acord amb determinades actituds indignes que, en alguns casos, poden arribar a ser delicte.

Costa, acompanyada de la directora de l’IB-Dona, Rosa Cursach, i del director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha manifestat, entre d’altres coses, que “s’han de generar canvis socials per tal d’afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. També s’ha d’incidir especialment en la promoció de la igualtat i la sensibilització dels joves i infants com a eina de prevenció per implantar diferentes mesures.

La consellera s’ha referit també al primer any d’aplicació del Pla de mesures del Govern contra les Violències Masclistes, amb uns objectius i mesures concretes que han començat o començaran a desenvolupar a les diferents conselleries fins l’any 2020. 

Per al 2018, la consellera ha destacat que el Govern elaborarà un Pla Autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i implantarà el protocol per a la detecció i actuació en els casos de mutilació genital femenina.

En relació al Pacte Social contra les Violències Masclistes, en el primer any s’hi han adherit 4.738 particulars i quasi 260 entitats. A més, des de fa unes setmanes compta amb cinc educadores socials.

[Font: Conselleria de Presidència. 22/11/2017]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/11/2017 - Salut impulsa el Protocol d’actuació sanitària davant la violència masclista.
* 27/10/2017 - Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina.
*02/10/2017 - Protocol d'actuació sanitària davant la violència masclista a les Illes Balears.
*15/03/2017 - La consellera de Salut presenta el Protocol d'actuació sanitària davant la violència masclista a les Illes Balears.